Spring naar inhoud

Doe de energiescan

Hoeveel kunt u besparen op uw energiekosten?


Om bedrijven op Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West te stimuleren energiebesparende maatregelen in hun bedrijfsvoering en/of aan hun panden uit te voeren, biedt de gemeente een energiebesparingstraject aan. Het energiebesparingstraject bestaat uit een factuurscan en energiescan. Deze scan worden tegen gereduceerd tarief aangeboden.


Andere ondernemers gingen al voor. Zoals gAvilar, specialist in regelapparatuur, gevestigd op Dordtse Kil I. Uit de Energiescan bleek dat gAvilar met relatief eenvoudige aanpassingen veel kon besparen.


Pieter Klijs van gAvilar: "We hebben inmiddels door allerlei maatregelen 10-20% bespaard op onze energierekening. Zo’n scan is echt de moeite waard."


Wat heeft gAvilar gedaan?

In de productiehal is in bestaande TL- armaturen, LED-verlichting gebruikt. En warmte die vrij komt van de compressoren wordt in de wintermaanden gebruikt als verwarming, wat scheelt in de stookkosten. Met flappengordijnen wordt tocht voorkomen tussen de ruimtes waar wel en waar geen verwarming is. En door aanwezigheidsdetectie gaat de verlichting uit als er gedurende een bepaalde tijd geen activiteit is. En wat dacht u van een airco die minder energie verbruikt doordat het zwarte dak bij de luchtinlaat van de airco is witgeschilderd waardoor de aangezogen lucht koeler is.


Energiescan

Makkelijk geld én energie besparen ligt binnen handbereik. Een Energiescan bestaat uit een factuuranalyse en aanvullend energiebesparingsonderzoek.

 

Een factuuranalyse geeft u snel inzicht in uw energierekening. We kijken naar de energiekosten van uw energieleverancier, netbeheerder en meetbedrijf.


Het onderzoek richt zich o.a. op:

  • een te grote energiemeter

  • besparingsmogelijkheden op de energiebelasting
  • de kosten op het gecontracteerde vermogen
  • de hoogte van uw meetdienstkosten

De factuuranalyse is op basis van No Cure No Pay. Wanneer u kunt besparen, vragen wij eenmalig 50% van het besparingsbedrag van het eerste jaar, met een maximum van € 150,-.

 

Het energiebesparingsonderzoek is maatwerk en bekijkt uw facturen en installatieschema’s en het energieverbruik van uw gebouw, elektrische- en gasinstallatie. Het rapport geeft inzicht in uw besparingsmogelijkheden op gas, elektriciteit en CO2-uitstoot en uw terugverdientijd. De kosten van de energiescan bedragen € 250,- tot € 400,- afhankelijk van uw jaarverbruik.


Bezuinig op uw energielasten. Laat een scan uitvoeren. Bel daarvoor met (072) 571 31 90 of stuur een mail naar energiebesparing@dordrecht.nl


De Energiescan is een initiatief van de gemeente Dordrecht en de Energie Corporatie Dordrecht.