Spring naar inhoud

DUURZAAM


De gemeente Dordrecht gaat het nieuwe logistieke bedrijventerrein DistriPark Dordrecht op Dordtse Kil IV  op een duurzame manier ontwikkelen en ontving daarvoor een 4 sterren BREEAM-NL keurmerk. Dordrecht behoort daarmee tot een van de zes gebiedsontwikkelingen in Nederland met een dergelijk certificaat. Wethouder Duurzaamheid Rik van der Linden vindt de excellente score een prachtige kroon op de duurzaamheidsambities. Het onderschrijft de grote klimaatambities van Dordrecht.

lees meer


Kas
luchtfoto

Nieuw en oud ontwikkelen

De gemeente richt zich bij de stimulering van duurzaamheid niet alleen op DistriPark Dordrecht. Ook bij de bestaande bedrijventerreinen wordt gekeken wat er bereikt kan worden op duurzaamheid. Daarvoor is een quick-scan uitgevoerd voor de bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II en Amstelwijck West. Met de resultaten wordt het uitvoeringsprogramma opgesteld in aansluiting op de BREEAM-systematiek.


Energiescan


Om bedrijven op Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West te stimuleren energiebesparende maatregelen in hun bedrijfsvoering en/of aan –panden uit te voeren, bieden we een energiebesparingstraject aan. Het energiebesparingstraject bestaat uit een factuurscan en energiescan. Deze scan worden tegen gereduceerd tarief aangeboden.
lees meer

Zon op bedrijfsdaken


Wel profiteren van zonne-energie van uw eigen dak, maar geen kosten maken? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

De gemeente Dordrecht wil duurzaamheid op de Westelijke Dordtse Oever zo makkelijk mogelijk maken. Daarom bieden we alle ondernemers de mogelijkheid om mee te doen in het collectief 'Zon op bedrijfsdaken'.
lees meer


zonnepanelen