Spring naar inhoud

Nieuwsbrief juni 2021

PDF-bestandDe nieuwsbrief is uit!

Grootse bedrijventerrein en banenmotor

DUURZAAM, MARITIEM
EN LOGISTIEK

De Westelijke Dordtse Oever is een veelzijdig en uitgestrekt gebied tussen de Moerdijkbrug en de Drechttunnel, liggend tussen water en de A16. Met 700 hectare, 750 bedrijven en ruim 14.000 arbeidsplaatsen het grootste bedrijventerrein en banenmotor voor Dordrecht en de regio Drechtsteden.

Een gebied met een maritiem en logistiek profiel en een grote duurzame ambitie. Met een eigen zeehaven en al jarenlang gevestigde bedrijvigheid. En vooral veel ruimte is voor nieuwe bedrijven en ontwikkeling.

Waar water, groen, duurzaamheid, ondernemen en innovatie samenkomen

Toen, van oudsher gewoon doen

HISTORIE VAN DE WESTELIJKE DORDTSE OEVER

Dordrecht is een stad van water, historie en cultuur. De economische bedrijvigheid vindt van oudsher plaats langs de oevers van haar rivieren. De stad omarmt haar rijke verleden waarin zij floreerde als handelsplaats en waar onder meer de basis werd gelegd voor het Koninkrijk der Nederlanden. Naast de historie, heeft ook water en de strijd met water Dordrecht gevormd. Deze strijd gaf de stad haar karakter, schilderachtige havens, maar ook het unieke Nationaal Park De Biesbosch.


Straks

De toekomst lonkt

Het is moeilijk de toekomst te voorspellen, maar we kunnen ons voorstellen dat we vanaf de dijk kijkend over het water pleziervaartuigen en transportschepen zien. Dat mensen werken in een inspirerende en levendige omgeving. Dat er gezwommen wordt bij het stadsstrand. Dat ondernemers zaken doen met uitzicht op de rivier. Dat liefhebbers wandelen langs de havengeschiedenis in de Zeehaven. We zien ruimte voor ondernemen. We zien ruimte voor u.
Kijk ook naar onze film.

Onze trots

Inspirerende ondernemers


U bent hier in goed gezelschap. We hebben talloze bijzondere ondernemers, waaronder J.L. van den Heuvel Orgelbouw bv, koffiebranderij Pelican Rouge, Mampaey, Happy Italy, Bardahl, Maprom, Saris, Riwal, Bezemer, Kroon, Knauf, Nesselande, Continental Backeries en VAF Instruments. Wij zijn trots op hen! En we omarmen hun kennis, ervaring en betrokkenheid. 

Wat denkt u, voelt u zich thuis in dat rijtje?

Bekijk het overzicht van alle bedrijvigheid in de Westelijke Dordtse Oever. 
Bijzondere ondernemers

Orgels onder de rook van de zeehaven

J.L. Van den Heuvel Orgelbouw bv