Spring naar inhoud
1 oktober 2018

22.000 zonnepanelen op zonneweide bij Dordtse Kil IV

Duurzaam gebruik van voormalige stortplaats TransbergOp Transberg aan de zuidkant van het nieuwe Dordtse Kil IV, legt TP Solar een groot zonnepark aan. Op deze afgedekte, voormalige stortplaats komen 22.000 zonnepanelen, genoeg groene stroom voor liefst 2.100 huishoudens in Dordrecht. De wethouders Rik van der Linden en Maarten Burggraaf hadden de eer het eerste zonnepaneel van dit bijzonder duurzame initiatief samen met de directie van TP Solar, Rene Hendriks en Erik Wieffer, te mogen plaatsen.

Met de zonneweide heeft de voormalige afvalstort een tweede leven gekregen. De afvalstort is helemaal afgedekt maar biedt daardoor wel weinig mogelijkheden voor ontwikkeling omdat er niet geheid en gegraven kan worden. Met een zonneweide is de ruimte dus heel nuttig gebruikt. Dat is ook duurzaam. Rik van der Linden, wethouder duurzaamheid: "Geweldig dat TP Solar dit initiatief heeft genomen. 22.000 zonnepanelen is echt fors en maakt Dordrecht flink duurzamer."


TP Solar ontwikkelt en realiseert grootschalige zonneparken in Nederland. Maarten Burggraaf, wethouder Economie: "Op de Westelijke Dordtse Oever bieden we ruimte aan bijzondere ondernemers. We zijn als gemeente trots op die ondernemers die hun nek uit durven steken en investeren in dit gebied, in onze stad en in een meer duurzame toekomst". Met de 22.000 panelen van de zonneweide erbij, liggen er straks maar liefst 54.000 zonnepanelen in de Westelijke Dordtse Oever.De Westelijke Dordtse Oever is een uitgestrekt en veelzijdig gebied met een maritiem en logistiek profiel en een grote duurzaamheid ambitie. Het is het gebied waar water en groen, duurzaamheid, ondernemen en innovatie samenkomen.


Eerste zonnepaneel zonneweide TP Solar 1 oktober 2018