Spring naar inhoud
23 maart 2018

Bedrijveninvesteringszone Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West een feit

Ook de ondernemers van Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West zijn nu verenigd in een "bedrijveninvesteringszone" (BIZ) op de Westelijke Dordtse Oever. In deze zone investeren de ondernemers samen in een aantrekkelijke bedrijfsomgeving.


Sinds maart is de Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West een feit. Na een draagvlakmeting die op 29 januari het startsein kreeg van burgemeester Kolff en voorzitter van de BIZ Joep van Eijk voorzitter, zijn de stemmen nu geteld en heeft een meerderheid van de ondernemers positief over een bedrijveninvesteringszone gestemd.


Joep van Eijk, voorzitter van de Stichting Beveiliging Bedrijfsterreinen Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West: "We willen alle ondernemers bedanken voor het stemmen. Door de BIZ kunnen we gezamenlijk werk maken van een schoon, mooi en veilig bedrijventerrein." De stichting wil verder aan de slag met het verbeteren van verkeersvoorzieningen, bewegwijzering, groenvoorziening, afvalinzameling, verlichting, onderhoud, brandveiligheid en bereikbaarheid. De gemeente ondersteunt de BIZ door een eenmalige bijdrage voor de uitbreiding van het beveiligingsnetwerk.


Wethouder Jasper Mos: "Met deze derde BIZ erbij is het grootste gedeelte van de Westelijke Dordtse Oever verenigd. Daarmee kan voor dit hele gebied gezamenlijk de schouders gezet worden onder het verbeteren van de kwaliteit van de bedrijventerreinen. Dat is niet alleen goed voor de bedrijven en hun werknemers, maar vergroot ook de aantrekkelijkheid van de gehele Westelijke Dordtse Oever."


Meer informatie:

BI-zone Dordtse Kil I, II en Amstelwijck-West, voorzitter J. van Eijk 

www.bizdkaw.nl en facebook @BIZDKAW, telefoon 078-617 6506Gebiedsmanager Westelijke Dordtse Oever, Aldo van Kleef, a.van.kleef@dordrecht.nl, 078-770 4920