Spring naar inhoud
23 december 2021

Beerpolderviaduct over A16 in januari afgesloten

Het nieuwe fietsviaduct over de A16 is bijna klaar. Er wordt door aannemer Heijmans hard gewerkt rondom het Beerpolderviaduct. Het laatste werk, zoals de aansluitende fietspaden, wordt gerealiseerd. Daarna wordt het bestaande viaduct opgeknapt. Daarvoor gaat het viaduct een aantal dagen dicht.  


Van dinsdag 11 t/m vrijdag 21 januari 2022 is het bestaande viaduct afgesloten voor alle verkeersdeelnemers. Er komt nieuw asfalt en nieuwe voegovergangen. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden zijn we wel afhankelijk van de weersomstandigheden. De planning kan dus nog veranderen.

Bereikbaarheid

Voor autoverkeer is er tijdens de afsluiting een omleidingsroute. Fietsers kunnen gebruik maken van het nieuwe fietsviaduct, dat is dan klaar. U vindt de omleidingsroute op www.dordrechtonderweg.nl of u volgt buiten gewoon de borden. De oostelijke polder is gedurende de afsluiting te bereiken via de Wieldrechtse Zeedijk, Zanddijk en fietspad langs den Engel. Dit fietspad wordt tijdelijk opengesteld voor autoverkeer.

Op- en afrit A16 DistriPark/Willemsdorp

Als alle werkzaamheden op en rond het viaduct zijn afgerond, en na akkoord van Rijkswaterstaat, gaat de nieuwe op- en afrit aan de oostzijde van de A16 open. Naar verwachting kunnen wij u in de tweede helft van januari vertellen wanneer dit precies is.