Spring naar inhoud
28 juni 2019

Bereikbaarheid van DistriPark Dordrecht is grootste kwaliteit

De bereikbaarheid van het nieuwe logistieke bedrijventerrein DistriPark Dordrecht wordt door geïnteresseerde partijen als grootste kwaliteit gezien. Met name de aanleg van een nieuwe op- en afrit aan de snelweg A16 wordt gezien als meest positieve punt. Dat geldt ook voor de strategische ligging tussen Rotterdam, Moerdijk en Antwerpen. De ligging en het aantal beschikbare arbeidskrachten in de regio worden als onderscheidend gezien ten opzichte van andere bedrijventerreinen.


Business Event DistriPark DordrechtDat bleek tijdens het business event van DistriPark Dordrecht, dat werd georganiseerd op een plek waar nu nog een suikerbietenloods staat en waar binnen enkele jaren een duurzaam, logistiek bedrijventerrein verrijst.


Er is inmiddels veel interesse in het bedrijventerrein. Zo gaf 76% van de aanwezigen aan concrete interesse te hebben in een kavel of een partij te kennen die interesse heeft. Tijdens het business event werd verder bekendgemaakt dat inmiddels met diverse geïnteresseerde partijen ook wordt gesproken. De komende periode worden naar verwachting de eerste opties verstrekt.

Business Event DistriPark DordrechtExtra banen

Op deze bijzondere locatie kwamen ongeveer 40 partijen uit de vastgoedsector samen om te horen over de plannen van de gemeente Dordrecht om nabij de A16 een duurzaam, logistiek bedrijventerrein van 67 hectare te ontwikkelen. Ook wethouder Maarten Burggraaf was aanwezig. Hij benadrukte het belang van de ontwikkeling van DistriPark Dordrecht voor de toename van het aantal banen in Dordrecht en de Drechtsteden. DistriPark moet gaan zorgen voor 2.000 extra banen, waarmee de ambitie om 4.000 extra

banen in Dordrecht te creëren voor een groot deel wordt gerealiseerd.