Spring naar inhoud
19 maart 2021

Crocs Europe neemt intrek op DistriPark Dordrecht

Negen maanden na de start van de bouw, neemt Crocs Europe B.V. vandaag haar intrek in het nieuwe distributiecentrum op DistriPark Dordrecht. Crocs is daarmee de eerste nieuwe ‘bewoner’ van het Dordtse logistieke bedrijventerrein. Met een oppervlakte van ca. 50.000 m2 is het gebouw het grootste distributiecentrum voor Crocs in Europa. Zij gaan het distributiecentrum deels gebruiken voor opslag voor de webwinkel, maar ook voor bevoorrading van winkelfilialen en de afhandeling van retouren.


Crocs neemt intrek op DistriPark Dordrecht

De komst van Crocs naar Dordrecht stemt wethouder Maarten Burggraaf (Economie) trots: “Crocs is een aansprekende, internationale naam die zich hier in Dordrecht vestigt en voor werkgelegenheid zorgt. Samen met Baanbrekend Drechtsteden hebben we gezocht naar geschikte arbeidskrachten uit onze regio. En dat is gelukt. Verschillende inwoners uit de Drechtsteden gaan hier aan de slag! Ook met andere nieuwe bedrijven zetten we ons in om de werkgelegenheid in onze regio te stimuleren. En dat wordt door bedrijven en werknemers gewaardeerd.” 

Extra arbeidsplaatsen

De ontwikkeling van DistriPark Dordrecht levert Dordrecht en de Drechtsteden de komende jaren een flink aantal extra arbeidsplaatsen op. De verwachting is dat het gaat om 2.800 extra arbeidsplaatsen, wat een fors aandeel is in de 4.000 extra arbeidsplaatsen die de gemeente Dordrecht wil realiseren. Met de vestiging van Crocs gaat het om 250 tot 350 arbeidsplaatsen tijdens piekbelasting. 

Kavels fase 1 nagenoeg verkocht

De verwachting is dat dit jaar naast Crocs nog twee andere bedrijven de deuren op DistriPark Dordrecht kunnen openen. Het gaat om de panden voor ELCEE en Dylan Steel Solutions, waarvoor nu nog volop wordt gebouwd. Inmiddels zijn alle kavels in fase 1 verkocht of gereserveerd. Daarnaast wordt er hard gewerkt aan de infrastructuur op het bedrijventerrein. Eind dit jaar zijn ook de op- en afrit op de snelweg A16 gereed, waarmee de bereikbaarheid van het DistriPark Dordrecht nog beter wordt.