Spring naar inhoud
18 juni 2021

DHL bouwt groen sorteercentrum op DistriPark Dordrecht

In opdracht van DHL Parcel is Hercuton gestart met de bouw van een gloednieuw sorteercentrum op DistriPark Dordrecht. Het sorteercentrum voldoet aan de hoogste duurzaamheidsnorm: BREEAM Outstanding. 


DHL start bouw van groen sorteercentrum

Dat betekent dat er zesduizend zonnepanelen op het dak komen, die 1,2 miljoen kWh per jaar opwekken. Hiermee wordt onder meer alle led-verlichting, elektrische voertuigen en de sorteerinstallatie van stroom voorzien. DHL noemt het zelf het groenste sorteercentrum van Nederland.

 

Het sorteercentrum biedt ook werkgelegenheid. Er zijn naar verwachting 150 nieuwe medewerkers nodig. Volgens wethouder Maarten Burggraaf (Economie) biedt dit kansen voor inwoners van Dordrecht en de Drechtsteden die op zoek zijn naar een baan in de logistiek. "Net als bij de andere nieuwe bedrijven op DistriPark Dordrecht, gaan we met DHL in gesprek om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk van onze inwoners een kans krijgen op een baan bij dit mooie bedrijf.”

 

Als alles volgens planning verloopt, wil DHL in oktober 2022 de deuren van het gloednieuwe sorteercentrum voor de Benelux openen.