Spring naar inhoud
1 juli 2024

Forse hinder door afsluitingen A15 – vertraging 30-60 minuten

Rijd je regelmatig over de A15 langs Papendrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam of de omliggende wegen? Let dan op! Rijkswaterstaat start deze zomer met onderhoudswerkzaamheden aan de A15 tussen knooppunt Ridderkerk en Deil. Dit betekent forse verkeershinder. Weggebruikers moeten tussen juli en half oktober 2024 op verschillende momenten rekening houden met een extra reistijd tussen de 30 en 60 minuten. Wat kun je doen? Misschien is het mogelijk iets vaker thuis te werken? Denk ook aan reizen buiten de spits, de waterbus of de fiets. Kijk wat mogelijk is en bereid je voor! Vergeet ook niet je collega's, personeel of leveranciers te informeren. Op de site van zuid-hollandbereikbaar vind je diverse toolboxen die je hiervoor kunt gebruiken.  

 

Wat gaat er gebeuren? Het asfalt op het traject is aan vervanging toe. Daarnaast worden er waar nodig vangrails en voegovergangen vervangen en hersteld. Dit is nodig voor een veilige doorstroming van het verkeer. Na vervanging kan het nieuwe asfalt er weer jaren tegenaan. Om de hinder te beperken worden de werkzaamheden zoveel mogelijk in de zomerperiode uitgevoerd, verspreid over 3 trajecten. Per traject wordt er telkens in 1 rijrichting gewerkt en blijft de andere rijrichting open. 

 

Actuele planning 

Rijkswaterstaat start 12 juli 2024 met de werkzaamheden. Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot vrijdag 19 juli 05.00 uur is de A15 afgesloten van knooppunt Gorinchem naar knooppunt Deil. Van vrijdag 19 juli 22.00 uur tot vrijdag 26 juli 05.00 uur gaat het om de omgekeerde richting, dus van knooppunt Deil naar knooppunt Gorinchem. Daarna volgen de andere trajecten. Rijkswaterstaat verwacht begin november 2024 klaar te zijn.  

 

Kijk voor de actuele planning en kaarten hier.

 

Heinenoordtunnel twee weken dicht in zomer 

Rijkswaterstaat is ook nog bezig met de renovatie van de Heinenoordtunnel in de A29. Van vrijdag 26 juli 22.00 tot vrijdag 9 augustus 05.00 uur is de tunnel dicht in beide richtingen. Kijk voor de actuele planning hier

 

Blijf op de hoogte!  

Meld je hier aan de voor de maandelijkse nieuwsbrief van Zuid-Holland Bereikbaar. 

Op deze foto zie je je de A15 met een file.