Spring naar inhoud
4 juni 2018

Groene stroom voor ondernemers: 2e ronde Zon op Bedrijfsdaken

De gemeente Dordrecht wil in 2050 volledig energieneutraal te zijn. Niet alleen de gemeente wil dit bereiken, ook de Dordtse ondernemers vragen om duurzaamheid. Om duurzaamheid zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt de gemeente samen met  Energie Corporatie Dordrecht, aan ondernemers en instellingen de mogelijkheid mee te doen in het duurzaam collectief ‘Zon op Bedrijfsdaken’.Omschakelen naar groene energie, opgewekt door zonnepanelen, kan een hele onderneming zijn. Denk aan het rond krijgen van de financiering, maar ook aan de technische installatie. Het collectief project Zon op Bedrijfsdaken van onafhankelijk energieadviesbureau ECONNETIC maakt zonne-energie aantrekkelijk voor ondernemers door het project op grote schaal uit te voeren. Verschillende daken worden gebundeld tot één grootschalig project. Hierdoor zijn de kosten lager en is het project aantrekkelijker voor investeerders.


Kan ik meedoen?


Deelnemende ondernemers worden door ECONNETIC volledig ontzorgd door subsidieaanvragen, technisch onderzoek, financiering, ontwikkeling en het beheer te regelen. Alle ondernemers en instellingen met een dak van minimaal 150 m2 en bij voorkeur een grootverbruik-aansluiting (minimaal 3 x 100 Ampère), kunnen meedoen. Zelf investeren mag, maar hoeft niet.


Wegens succes: tweede subsidieronde


Dertig bedrijven gingen al voor in de eerste subsidieronde die vorig jaar is gestart. Gezamenlijk hebben zij voor 57.000 zonnepanelen subsidie gekregen. De panelen zijn goed voor een vermogen van maar liefst 17 megawatt, vergelijkbaar met het energieverbruik van zo'n 4.700 huishoudens. Maar er is nog een groot potentieel aan bedrijfsdaken, daarom starten we de tweede ronde.


Interesse? Kom naar op informatiebijeenkomst op 20 juni!


Helpt u ook mee om Dordrecht duurzaam te maken? We vertellen er meer over op woensdag 20 juni  van 17.00-18.00 uur. Op de bijeenkomst kunt u aangeven of u interesse heeft om mee te doen. Dit verplicht u tot niets. Meld u voor de bijeenkomst aan op www.dordrecht.zonopbedrijfsdaken.nl