Spring naar inhoud
17 oktober 2018

Het echte werk aan Dordtse Kil IV is gestart


Na de uitspraak van de Raad van State vlak voor de zomervakantie zijn de werkzaamheden voor de ontwikkeling van Dordtse Kil volop van start gegaan. De gemeente is met de aanbesteding gestart, het grondwerk wordt voorbereid en de Aquamarijnweg is zichtbaar door de oranje paaltjes in het gebied. Wethouder Maarten Burggraaf heeft met een drone het startmoment van de werkzaamheden officieel gemarkeerd. U kunt hier de filmbeelden van de drone zien.


Startmoment Dordtse Kil IV door wethouder Maarten BurggraafOp het terrein waar de wethouder met de drone overheen vloog, ligt straks een logistiek, duurzaam bedrijventerrein van 65 hectare, met kavels van 1,5 tot 5 hectare. "Op Dordtse Kil IV bieden we ruimte aan logistieke bedrijven met een duurzaam karakter, die voor zo'n 2.000 nieuwe banen op de Westelijke Dordtse Oever gaan zorgen", zo zegt wethouder Maarten Burggraaf; "Zij zijn van harte welkom in Dordrecht!"

Werkzaamheden

Dit jaar wordt er vooral voorbereid en volgend jaar staat in het teken van grondwerk en voorbelasting. In 2020 vindt dan de aanleg en aanpassing van de wegen plaats, waarna het terrein in 2021 volop operationeel is. Dordtse Kil IV wordt all electric, er wordt geen gas aangelegd. Er staan vier windmolens, een zonneweide met 22.000 panelen en er komt een waterstof facility point.

Snel starten

droneselfie van startmoment Dordtse Kil IVDe acquisitie is gestart en de eerste gesprekken worden gevoerd met potentiele bedrijven die zich hier willen vestigen. "We merken dat er ruime interesse is", aldus Burggraaf: "Als snelheid gewenst is dan kunnen de eerste bedrijven over ongeveer anderhalf jaar al starten met de bouw aan de westkant van Dordtse Kil IV."


Wilt u de film van de drone bekijken? Dat kan via het Youtube kanaal van de gemeente.