Spring naar inhoud
6 mei 2019

N3 nog vier weekenden deels afgesloten

Rijkswaterstaat voert vanaf begin mei tot en met half juni 5 weekenden lang werkzaamheden uit voor de aanleg van de nieuwe aansluiting van de N3 op de A16. Het gaat vooral om heiwerkzaamheden en het vervangen van het asfalt op de kruispunten en van de aansluiting op de N3 tot aan de Laan der Verenigde Naties. Hiervoor wordt telkens een deel van de N3 afgesloten.

  • Weekendafsluiting N3 richting Papendrecht tussen Rijksstraatweg en Laan der Verenigde Naties: vrijdag 10 mei 22.00 uur tot maandag 13 mei 05.00 uur.
  • Weekendafsluiting N3 vanaf Laan der Verenigde Naties tot Rijksstraatweg in de richting van Papendrecht naar ’s Gravendeel: vrijdag 17 mei 22.00 uur tot maandag 20 mei 05.00u
  • Weekendafsluiting N3 richting Papendrecht vanaf de Rijksstraatweg tot Laan der Verenigde Naties: vrijdag 24 mei 22.00 uur tot maandag 27 mei 05.00 uur
  • Weekendafsluiting gehele aansluiting A16/N3 beide kanten op tussen Laan der Verenigde Naties en de Rijksstraatweg. Let op: dit is een lang weekend inclusief maandag (Tweede Pinksterdag): vrijdag 7 juni 22.00 uur tot dinsdag 11 juni 05.00 uur.

Omleidingen

De omleidingen staan aangegeven via borden langs de weg. De omleidingsroutes zijn ook te vinden op de website van Rijkswaterstaat.

Verwachte hinder

Voor de aanleg van de nieuwe aansluiting zijn in totaal tien weekendafsluitingen gepland tot en met 8 september 2019. Let dus de komende maanden extra op als u gebruik wilt maken van de A16/N3 ter hoogte van de Rijksstraatweg en de op- en afritten van de A16 op de N3. Na elke weekendafsluiting wijzigt de verkeerssituatie ter plekke. Vooral werknemers op de bedrijventerreinen Dordtse Kil I, II en III zullen in de ochtend- en avondspits veel hinder ervaren van de werkzaamheden. Rijkswaterstaat doet er samen met de aannemer Boskalis en de gemeente Dordrecht alles aan om de hinder te beperken. In korte tijd wordt zoveel mogelijk werk tegelijk uitgevoerd in de weekenden en vakantieperiodes. Vooraf bepalen we de beste omleidingsroutes en zorgen we voor duidelijke borden langs de weg. We houden de drukte op de weg in de gaten, zodat we waar nodig extra maatregelen kunnen nemen. Dat neemt niet weg dat hinder onvermijdelijk is. We adviseren werknemers op de bedrijventerreinen om zich vooraf goed te informeren en de komende maanden tot begin september zoveel mogelijk buiten de spits te reizen of wanneer mogelijk met het openbaar vervoer of fiets etc. te reizen.


Actuele informatie over de werkzaamheden en afsluitingen vindt u op de website van Rijkswaterstaat.