Spring naar inhoud
6 november 2020

Nieuwe aansluiting van A16 op N3 klaar

Het laatste stuk van de parallelbaan langs de A16 is nu ook open. De nieuwe aansluiting A16/N3 van Rijkswaterstaat is daarmee officieel klaar. Het verkeer van de N3 naar de A16 stroomt daardoor veel beter door.


Wethouder Bereikbaarheid, Rik van der Linden: "De nieuwe aansluiting werkt. Het verkeer stroomt beter door en de lange files in de spitsen zijn bijna verdwenen. En daarmee is ook de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen sterk verbeterd. Dat is goed voor de bereikbaarheid én de economie van onze stad".Ruim 10 jaar geleden zijn we samen met Rijkswaterstaat op zoek gegaan naar een oplossing voor de files bij de aansluiting van de A16 op de N3. Daarbij keken we ook naar de bereikbaarheid van de bedrijven op de Westelijke Dordtse Oever. Er zijn allerlei verschillende oplossingen bekeken. 


Klaverblad en parallelbaan

Uiteindelijk heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat in januari 2019 het startschot gegeven voor de oplossing met een kwart klaverblad en een lange invoegstrook over een nieuwe parallelbaan langs de A16 richting Breda.Nieuwe aansluiting A16/N3

DistriPark

Via deze parallelbaan is het nieuwe bedrijventerrein DistriPark Dordrecht goed bereikbaar. Vanuit het zuiden is daarvoor op de A16 een nieuwe op- en afrit aangelegd bij Willemsdorp. DistriPark is nu volop in ontwikkeling. De wegen, en dus ook de aansluiting op de op- en afrit, worden aangelegd. Naar verwachting is de aanleg van de wegen in het 4e kwartaal van 2021 klaar. Dan kunnen de op- en afrit van de A16 naar DistriPark gebruikt worden.