Spring naar inhoud
6 juni 2019

Pinksterweekend N3 beide richtingen afgesloten

Het lange pinksterweekend is de N3 in beide afgesloten tussen de Rijksstraatweg en Laan der Verenigde Naties. Het werk start vrijdag 7 juni om 22.00 uur en duurt tot dinsdag 11 juni 05.00 uur. 


Rijkswaterstaat rijdt de rijdekken voor het nieuwe viaduct over de A16 naar hun plek. Deze rijdekken zijn de afgelopen tijd naast de A16 gebouwd. Speciale voertuigen met heel veel wielen rijden de zware wegdekken over de A16 naar hun eindbestemming. Ook voert Rijkswaterstaat asfalteerwerkzaamheden uit. Om alles op tijd klaar te krijgen, werkt de aannemer 24 uur per dag. Afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden gaan vanaf zaterdagavond steeds stukken weg weer open.

Omleidingen

Verkeer vanuit Breda naar Papendrecht, kan het beste omrijden via de A16 en de A15. Afrit 20 's-Gravendeel is afgesloten. Andersom geldt dat verkeer vanuit Papendrecht richting Dordrecht/Breda omrijdt via de A15 en A16. Amstelwijck is vanuit beide richtingen vanaf de A16 bereikbaar via afrit 21 Dordrecht-Centrum. Via deze afrit is het ook mogelijk van en naar de Kiltunnel (N217) en naar de bedrijven op Dordrecht-West te rijden. Volg de omleidingsborden. Verkeer vanuit Sterrenburg en Wilgenwende kan bij de Copernicusweg wel de N3 op richting Papendrecht. Dat gedeelte is niet afgesloten. 


Rijkswaterstaat pakt de doorstromingsproblemen van het verkeer op het knooppunt A16/N3 aan. Dat doen ze met de aanleg van een nieuwe oprit vanaf de N3 naar de A16. Er wordt een kwart klaverblad aangelegd met een lange invoegstrook. Meer informatie vindt u op www.rijkswaterstaat.nl/hindera16n3


Omleidingen afsluiting N3 Pinksterweekend 2019