Spring naar inhoud
4 oktober 2018

Slimme en duurzame verlichting

De gemeente vervangt begin oktober 570 lampen uit de verlichting op bedrijventerrein Dordtse Kil I en II en de Rijksstraatweg door nieuwe duurzame LED lampen. Weer een goede stap naar een duurzaam Dordrecht.

Led verlichting op Dordtse Kil I en II en RijksstraatwegDe LED verlichting heeft grote voordelen. Het energieverbruik is 34% minder en wanneer de lampen  gedimd worden, nog eens 15% minder. Het dimmen zorgt 's nachts ook voor minder zogenaamde lichtvervuiling. Een ander groot voordeel is dat de LED lampen nauwelijks vervangen hoeven te worden. Dat scheelt in afval en in onderhoud. 


Duurzaam en slim

De verlichting op de Rijksstraatweg en de doorgaande routes van Dordtse Kil I en II, de Kamerlingh Onnesweg, Pieter Zeemanweg, Bunsenstraat, Callandstraat en de Vierlinghstraat, wordt ook nog eens slim. De in totaal 390 lampen zijn op afstand te bedienen en te monitoren. In de rustige nachtelijke uren, vanaf ongeveer 23.00 uur, worden de lampen automatisch gedimd. De verlichting op de doorgaande wegen op Dordtse Kil I en II worden al gedimd als de slagbomen gesloten zijn. Wanneer dat nodig is kan bij calamiteiten de verlichting ook weer maximaal ingeschakeld worden.


Begin oktober start het vervangen van de verlichting. Het werk duurt in totaal 4 tot 5 weken.