Spring naar inhoud
30 november 2018

Start bouw sorteercentrum PostNL Dordtse Kil II

Op bedrijventerrein Dordtse Kil II vierde PostNL samen met de gemeente woensdag 28 november feestelijk de start van de bouw van een nieuw pakkettensorteercentrum. Wethouder Maarten Burggraaf en directeur operations pakketten Leendert-Jan Plaisier sloegen samen symbolisch de eerste paal van het duurzame nieuwe pand. 


De nieuwe locatie op de Westelijke Dordtse Oever draagt bij aan het vergroten van de capaciteit voor de sortering en distributie van pakketten. Het sorteercentrum wordt volgens planning in augustus 2019 in gebruik genomen en vanuit hier worden pakketten bezorgd in de regio.Start bouw post sorteercentrum PostNL op Dordtse Kil IIDirecteur operations pakketten PostNL Leendert-Jan Plaisier overhandigd Wethouder Economische Zaken Maarten Burggraaf een pakket met 400 vacatures

440 nieuwe banen

Wethouder Economische Zaken, Maarten Burggraaf: 'PostNL is een bekende in Dordrecht en we zijn verheugd dat het bedrijf voor onze stad gekozen heeft. We zijn blij met het nieuwe sorteercentrum op de Westelijke Dordtse Oever en de duurzame ambities van PostNL. Daarmee krijgt het gebied een duurzaam logistiek bedrijfspand en draagt PostNL met werkgelegenheid voor zo'n 400 mensen bij aan onze ambitie om 4000 nieuwe banen in Dordrecht te realiseren.' De wethouder ontving van PostNL een pakketje met 400 nieuwe vacatures.