Spring naar inhoud
5 oktober 2021

Wegen naar DistriPark Dordrecht open!

Dinsdagochtend 5 oktober zijn de nieuwe op- en afrit van de parallelbaan A16 bij DistriPark Dordrecht, de rotonde en de wegen op bedrijventerrein DistriPark Dordrecht open. Hiermee heeft DistriPark Dordrecht een eigen afslag op de rijksweg gekregen. Wethouders Maarten Burggraaf en Rik van der Linden openden samen met Rijkswaterstaat officieel de wegen.


Nieuwe op- en afrit en wegen tegelijk open
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 oktober heeft Rijkswaterstaat de laatste werkzaamheden op de A16 uitgevoerd. Om 05.00 uur zijn de nieuwe op- en afrit A16 naar DistriPark open gegaan voor het verkeer. Tegelijk is ook de Aquamarijnweg op DistriPark Dordrecht open gegaan, inclusief de verbinding met Dordtse Kil III en de nieuwe bedrijfsstraten en fietspaden op het bedrijventerrein.Bart Keunen districtshoofd Rijkswaterstaat, Rik van der Linden wethouder bereikbaarheid en Maarten Burggraaf wethouder economie knippen het lint door voor de wegen op DistriPark Dordrechtv.l.n.r. Bart Keunen districtshoofd Rijkswaterstaat, Rik van der Linden wethouder bereikbaarheid en Maarten Burggraaf wethouder economie


Direct van en naar de A16

Komend vanuit Rotterdam of Dordrecht Centrum kunt u nu via de nieuwe op- en afrit DistriPark op de parallelbaan van de A16 direct naar DistriPark Dordrecht en naar Willemsdorp rijden. En via de nieuwe afslag kan autoverkeer vanaf het bedrijventerrein en vanuit Willemsdorp direct de A16 op rijden richting Breda.

Routes van en naar DistriPark Dordrecht vanaf 5 oktober 2021


Verkeer dat vanaf DistriPark Dordrecht of vanuit Willemsdorp richting Dordrecht of Rotterdam wil, moet tot het einde van het jaar nog even via de nieuwe Aquamarijnweg en de aansluiting A16/N3 rijden. De op- en afrit DistriPark aan de andere kant van de A16 bij de Moerdijkbrug, gaat in januari 2022 open. Dan is namelijk de nieuwe fietsbrug naast het Beerpolderviaduct klaar. Fietsers kunnen daarover veilig fietsen, los van het auto- en vrachtverkeer van en naar DistriPark Dordrecht. 


De routes zijn ook te vinden op www.dordrechtonderweg.nl