Spring naar inhoud
23 juli 2020

Werkzaamheden Rijksstraatweg sept-okt

De Rijksstraatweg krijgt binnenkort nieuw asfalt. Ook komt er op het fietspad een nieuwe deklaag. De werkzaamheden staan gepland in week 38 t/m week 43 (medio september tot tweede helft oktober). De reconstructie van de Rijksstraatweg wordt in 4 fasen uitgevoerd. Wij doen er alles aan om de bereikbaarheid tijdens het werk te garanderen en de overlast te beperken. 

Werkzaamheden Rijksstraatweg september-oktober 2020Week 38: Aanbrengen deklaag fietspad

Als eerste krijgt het fietspad een deklaag en belijning/markering. Dit zal ongeveer 2 dagen duren. Fietsers rijden tijdelijk weer over de rijbaan van de Rijksstraatweg.

Week 38-40: Reconstructie oostelijke weghelft

Aan de oostzijde van de weg wordt het asfalt verwijderd, de fundering vervangen en daarna nieuw asfalt aangebracht. Een halve rijbaan is afgezet met werkvakken van maximaal 500 meter lengte. Met verkeerslichten wordt het autoverkeer langs het werkvak geleid. Fietsers rijden weer gewoon over het fietspad. De inritten van de woningen langs de Rijksstraatweg blijven met rijplaten en loopschotten altijd bereikbaar.

Week 41-42: Reconstructie westelijke weghelft

De westzijde wordt op ongeveer dezelfde manier als de oostzijde gerenoveerd. 

Week 43: Aanbrengen deklaag rijbaan Rijksstraatweg

Als laatste komt er op de hele weg nieuw asfalt en belijning. De Rijksstraatweg wordt een heel weekend afgesloten voor verkeer. Fietsers kunnen over het fietspad rijden. Waarschijnlijk wordt dit het weekend van 24-25 oktober. De exacte data worden in overleg met de aannemer nog vastgesteld.

Bereikbaarheid Willemsdorp

Willemsdorp is tijdens de weekendafsluiting niet met de auto via de Rijksstraatweg bereikbaar. Daarom is tijdelijk de poort bij het Shell station Zuidpunt open voor bestemmingsverkeer. Via de A16 (richting Breda) kunt u dan van en naar Willemsdorp rijden.